Sistemul Reticular de Activare (SRA)

SRA pare ceva complex si fara indoiala ca procesul propriu zis chiar si este, dar functia SRA este simpla si profunda. Este un fel de instrument mental prin care vizualizeazi. Nu uitati ca in mod constient va puteti concentra asupra unui numar limitat de elemente deodata, asfel incat creierul vostru face un efort ca sa hotarasca caror lucruri sa nu le dea atentie. Exista nenumarati stimuli care va bombardeaza chiar acum, dar creierul vostru ii amana pe cei mai multi si se concentreaza pe ceea ce credeti ca este mai important.
Mecanismul obtinerii acestui lucru este tocmai SRA. Astfel SRA-ul dumneavoastra este direct raspunzator de cat de mult din realitate ajunge la nivelul constientului.

De exemplu: v-ati cumparat o masina noua si dintr-o data observati ca se gasesc pe toate drumurile. Cum asa? Oare nu au existat si inainte? Sigur ca au existat, dar nu le-ati observat. Acum pentru ca le-ati cumparat, reprezinta o demonstratie clara pentru SRA ca tot ce legati de acele obiecte devine semnificativ si trebuie bagat in seama. Apare o constientizare imediata si foarte puternica a ceva ce practic a existat din totdeauna in jurul dumneavoastra.

Aceasta modificare la nivel mental ne sincronizeaza mai exact pe scopurile propuse. Odata ce a-ti hotarat ceva are prioritate, ii acordati o intensitate emotionala enorma si, printr-o concentrare permanenta asupra sa, putem descoperi orice resursa car vine in ajutorul atingerii scopului propus.

De aceea nu este foarte important sa intelegem exact cum ne vom atinge scopurile de indata ce le-ati propus.

Sa avem incredere ca SRA-ul dvs. va va arata exact ce trebuie sa stim pe parcurs

Lasă un comentariu